Празник на храбростта! Тази година не върви. Сърцето ти се

...
Празник на храбростта! Тази година не върви. Сърцето ти се
Коментари Харесай

Професор Фотев: Празник на храбростта?! Не! На малодушието...

Празник на храбростта! Тази година не върви. Сърцето ти се свива. Как да честваш храбростта останала в предишното на благото Отечество?!

Цари малодушието. В продажните медии шетат малодушни генерали. Генералът опакова малодушието си с репчене пред европейските и евроатлантическите ни съдружници. Сервилничат на путинизма с подправена грижа за България. Малодушие на държавен глава. Малодушие на държавно управление. Малодушие в Народното събрание. Малодушие на улицата. Доминантно в обществения конгрес на обществото безволие.

Малодушието е полярна диаметралност на храбростта. Съжалявам че в „ Българската потиснатост “, ръководейки се от тънкости на интерпретацията, не осветих МАЛОДУШИЕТО като смислов аспект на българската меланхолията.

Картината в обществото ни през днешния ден става брутална. Подлата ПОЛИТИЧЕСКА РУСОФИЛИЯ се показва в безпардонен путинизъм. Шайка от путинисти в Народното събрание. Путинисти на улицата. Държавата е в путинистка мрежа. Как се докара българското национално общество до днешния ден на безволие? Ние интелектуалците и след нас политиците сме отговорни. Българската интелигенция е малодушна. Националните обществени и филантропични учени са малодушни.

Малодушието ни затрива. Оптимистичната доктрина за българската народ не е на създателя, на който се приписва. Измислица. Провинциалисти в Европа.

Вместо благопожелание за празнуване насочвам вик. Зов против малодушието. Не ми е безразлично бъдещето на идните генерации. Безразличието сее безсмислие.

Истината и смисълът на нашия живот са в очите и сърцата на идните генерации.

Проф. Георги Фотев
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР