Празник на дарителите в Клиниката по педиатрия към УМБАЛ Свети

...
Празник на дарителите в Клиниката по педиатрия към УМБАЛ Свети
Коментари Харесай

Празник в Клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Св. Георги” – Пловдив

Празник на донорите в Клиниката по педиатрия към УМБАЛ „ Свети Георги ” - Пловдив събра за поредна година лекари, пациенти и десетки благодетели. През миналата година те отвориха сърцата си и помогнаха на дребните пациенти освен с хубаво въодушевление и скъпо прекарано време, само че и със средства за подкрепяне активността на клиниката, оповестяват от лечебното заведение.

През годината децата са се радвали на книги, комплекти за оцветяване, картини, мартенички, декорация, художествена снимка и са събирани парични средства от благотворителни начинания. От акцията „ Усмихни се, чети и оцветявай с Мечо ” са доставени комплекти за оцветяване и книжки. От изложбата „ Цветовете на децата – нашето бъдеще “ бяха събрани над 12 хиляди лв.. Важна част измежду листата с донорите са и частните лица, подкрепили потребностите на децата в клиниката.

В детската онкохематология тази година се случиха няколко промени с помощта на Командерия „ Улпия “, част от Орден на рицарите тамплиери на Йерусалим, Великият Приорат България, които ремонтираха и подредиха игралната зала. Ремонт, обзавеждане и съоръжение на стая за игра в Детската неврология от предизвикаха от Фондация „ Различни, само че щастливи “.

С презентация показаха новостите в лекуването в Клиниката по педиатрия, като модерна терапия на нелечими до неотдавна болести и новаторско високотехнологично проучване на белодробната функционалност.

Началникът на клиниката проф. доктор Иван Иванов направи равносметка, като благодари поотделно на всеки един от 37-те донори, а доцент доктор Маргарита Панова и проф. доктор Мария Спасова им сервираха грамота.

„ Благодарим сърдечно на всички донори, които помогнаха на нас и пациентите да работим в една по-добра атмосфера. Те от своя страна постоянно също могат да разчитат на нас и да получат нужното внимание и грижа. През 2023 година се случиха значими неща и едно от тях е почналото създаване на нова постройка за пребазиране на Детската клиника. Пожелаваме си още по-добра нова година ”, сподели проф. Иванов.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР