Празничният сезон се оказва доста скъп и ако имате ограничен

...
Празничният сезон се оказва доста скъп и ако имате ограничен
Коментари Харесай

10 лесни начина да спестите пари покрай Коледа

Празничният сезон се оказва много безценен и в случай че имате стеснен бюджет ( а съвсем всички имаме) евентуално ви се коства невероятно да извършите всичко, което желаете да извършите. Понякога просто би трябвало да кажете " Стоп " и да кажете " Не ". Има способи да разпределите парите си по този начин, че да стигнат за допустимо най-дълго. Ако желаете да намалите разноските си около празниците, започнете с тези лесни трикове:

1. Променете метода на пазарауване на храна

Пазаруването на безусловно всичко належащо от един магазин не е доста потребно за банковата ви сметка. Ако желаете да спестите оптимално доста пари, би трябвало да купувате разнообразни неща от разнообразни магазини. Следете промоциите, проучете кои артикули къде са най-евтини и готово!

2. Възползвайте се от другите оферти на магазините

Някои магазини оферират карти за отстъпка, други точки, трети различен тип отстъпки за лоялните си клиенти. Възползвайте се от тези неща, от време на време може да спестите много пари.

3. Определете бюджет за подаръците дружно с околните си

Идеята на Коледа не е да дадем куп пари за дарове. Коледните подаръците би трябвало да са по-скоро алегорични и да са поднесени с доста обич. Определете бюджет- до 10, 20, 30, 50 лв. или колкото прецените. Просто поставете предел, който никой не трябва да надвишава.

4. Ограничете изпращането на картички за Коледа

Коледните картички са страховит метод да покажем любовта си към хората, които са надалеч. Разбира се, направете го за околните си, само че не изпращайте картички на 100 индивида. Това е безусловно ненужно и тези картички ще се окажат в кофата за отпадък най-после. Можете да употребявате интеренет и всички типове онлайн известия.

5. Намалете ненужните празнични ястия и питиета

Имаме неприятния табиет да подготвяме храна за празниците в такива количества, които просто няма по какъв начин да изядем. Във всеки дом има традиция за подготвяне на избрани ястия, които обаче никой не яде. Това са доста непотребни разноски, които можем да си спестим, а и е грах да изхвърляме храна. Приготвяйте храна в естествени количества и такава, която знаете, че всички харесват и ще се изяде.

6. Започнете да се запасявате от в този момент

Пазаруването на 23 или 24 декември не е най-хубавият избор. Купете всичко, което може да се купи по-рано, още в този момент. Можете да закупите алкохол, безалкохолни питиета, консервирани храни, даже можете да купите месо и да го замразите. Когато купувате последователно нещата през месеца, няма да се наложи да дадете доста пари на куп.

7. Не подценявайте магазините за 1 лев

Ако сте задоволително умни, можете да украсите елхата си за не повече от 20 лв.. В магазините за 1 лев има доста красиви украшения на много естествени пари.

8. Съчетавайте се с други хора за подаръците

Ако имате братя и сестри да вземем за пример можете да купите общи дарове за родителите си. Не единствено ще спестите пари, а и ще купите нещо по-хубаво.

9. Не се опасявайте да казвате " Не "

Празничният сезон значи доста празненства, събирания и излизания. А това значи доста пари. Научете се да отказвате и да не се съгласявате на всичко, защото няма да се отрази добре на бюджета ви.

10. Празнувайте по-късно

Ако не сте доста религиозни или нямате специфични проекти. Можете да отпразнувате празника по-късно. Още на идващия ден след Коледа всичко е в пъти по-евтино...

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР