Празнична програма и редица събития очакват столичани и гостите на

...
Празнична програма и редица събития очакват столичани и гостите на
Коментари Харесай

София ще отбележи празника на града със специална програма и редица събития

Празнична стратегия и редица събития чакат столичани и гостите на града през днешния ден, 17 септември - Денят на София, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

От 10:00 часа ще стартира тържествена сесия на Столичния общински съвет, на която ще бъдат връчени оценките на почетните жители Станислав Памукчиев, Георги Константинов, Георги Господинов и Нанси Шилър. Почетен знак ще получат още читалището „ Петър Берон " и преводачите Анджела Родел и Мари Врина.

От 11:30 ч. ще бъде осъществен водосвет и тържествено повдигане на знамето на София пред храма „ Света София ". В церемонията ще взе участие ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, който ще одобри рапорта на почетния часовой на Националната гвардейска част. Тържествен водосвет ще отслужат свещеници от Българската православна черква.

В 14:00 часа ще се състои връчването на премиите на София за просвета, в Софийската градска художествена изложба.

Празничен концерт на сцената на „ София съмър фест " ще стартира в 18:00 часа. В него ще вземат участие изпълнителите Любо Киров, Inner glow и „ Юпитер 7 ". Водещ ще бъде артистът Александър Кадиев.

За празника непрекъснатата експозиция и краткотрайните изложения в Регионалния исторически музей - София са с вход свободен. От екипа на музея уведомяват, че филиалите му ще работят с удължено работно време и гратис. Те са Археологическото равнище на базиликата „ Света София ", Триъгълната кула на Сердика и Античния културно-комуникационен комплекс „ Сердика " - експозиция „ Антична Сердика ".

Днес публично стартира и ученическият конкурс-обучение „ Работилница за креативно писане - Разкажи за София ". Проектът се провежда от Фондация „ Добрият образец " с финансовата поддръжка на Столичната община.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР