Празнична фестивална програма се организира за 10-а поредна година от

...
Празнична фестивална програма се организира за 10-а поредна година от
Коментари Харесай

60-метрово платно с детски рисунки в Северния парк в София

Празнична фестивална стратегия се провежда за 10-а поредна година от регион " Надежда " на Столична община. Тази година събитието е отдадено на 80-годишнината от присъединението на кв. " Надежда “ към Столична община и 30 години от основаването на регион „ Надежда “. В празничната година мотото на събитията е „ 80 години Надежда – обичаи и европейско бъдеще “.

Центърът за изкуства, просвета и обучение " София " ще се включи с няколко изненади в събитието. На 28 май, понеделник, празникът в Северния парк ще бъде открит от Духовия оркестър към Центъра и Вокално-театрална групировка „ Врабчета ”.

Специалната изненада е уникална арт апаратура, в която повече от два месеца вземат участие над 80 деца от школите по живопис. Те са създали своите хрумвания за визията и бъдещето на града, в който желаят да живеят. Изработени са над 120 рисунки, от които художникът Даря Янкова, началник на школата, селектира най-интересните хрумвания. Елементи от тях стават част от огромния план за арт инсталацията. В 60-метровото платно ще бъдат открити както емблематични здания на региона, по този начин и футуристични, модернистични и приказни здания и цветни пространства.

Оригиналните детски рисунки и планове ще бъдат показани в галерия, която е съпътстваща част от арт инсталацията. В плана се включиха и децата от школите по приложно изкуство от филиалите „ Надежда ”, „ Лозенец ”, „ Бели брези ” и „ Люлин ”.

Пъстри пеперуди също ще украсят изложбените пана. Те са авторство на школата по " Мода и дизайн " към филиал " Надежда " и школата по “Керамика ” на филиал „ Бели брези ”. Пъстротата на природата и копнежът за естетика са пресъздадени в цветни кръгове – знак на съвършенство и безконечност. Детското обръщение е да се концентрира позитивната сила върху опазване на природата и положителното у индивида.

Арт инсталацията ще придобие същински европейски тип. Както огромните градове в Европа, по този начин и София ще украси небосклона с цветни чадъри, напомнящи за лято и море.

Празничното събитие ще се организира в Северния парк в София от 17.30 часа в понеделник, 28 май.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР