Правят се упорити опити да бъде върнато разрешителното за внос

...
Правят се упорити опити да бъде върнато разрешителното за внос
Коментари Харесай

Ревизоро под натиск! Бобокови си искали лиценза за боклук

Правят се упорити опити да бъде върнато разрешителното за импорт на боклуци на компанията на русенските братя Бобокови, обвинени за аферата за нелегално заровен рисков отпадък Това разкри министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро, в изявление за Нова тв. Той обаче поряза тези мераци, като отсече: Докато „ Монбат “ не си изчистят, няма да имат позволение да внасят боклуци.Той заяви, без да цитира имена, че го карали да позволи на „ Монбат “ импорт, тъй като служащите щели да стачкуват. Димитров е безапелационен, че няма да има позволение, до момента в който загробените рискови боклуци не бъдат изчистени. „ Те да не са на кметовете на Червен бряг и Плевен? “, риторично попита министърът и добави, че градоначалниците не разполагат със средства за обезопасяване или заличаване на загробените на територията на тези селища боклуци.

Да се отсрочи регистрацията на домашните кладенци с една година са обсъждали министрите на околната среда и земеделието Емил Димитров и Десислава Танева, заяви още Ревизоро. По думите му със селските кладенци от 10 години се въртял казусът с регистрацията. Той разяснява, че водомерите на кладенците щели да бъдат за промишлените цели.

„ Да ползваш държавен запас, само че да не го плащаш, това е комунизъм “, сподели Димитров. Той бе безапелационен, че местата където можело да има режим на водата били оправени. По думите му от януари ще стартират ограничавания на язовир Камчия, като настрана към него щели да бъдат закачени Порой и Ахелой. Министърът уточни, че въпреки тези водоеми да не са питейни Министерски съвет е обезпечил средства да станат такива. За задачата са планувани от 30 до 60 млн. лв.. Отделно екоминистерството е отделило 120 млн. лв. за пречиствателна станция на Шумен. Язовир Асеновец при Сливен има вода за 1 година, макар че бил източен и имал единствено за 3 месеца вода. „ Приключихме източването “, безапелационен бе Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР