Правят се опити прокуратурата да бъде замесена в политически борби.

...
Правят се опити прокуратурата да бъде замесена в политически борби.
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Президентът няма право да иска оставката на главния прокурор

Правят се опити прокуратурата да бъде забъркана в политически битки. Мечтата на всяка изпълнителна власт е да подчини правосъдната. Това съобщи в ефира на утринния блок на bTV Ясен Тодоров, член на управителния съвет на Камарата на следователите в България.
Опитът за преодоляване на правосъдната система не е от през вчерашния ден, смята Тодоров. Президентът няма правото да желае оставката на основния прокурор, означи Тодоров. В момента профилираната прокуратура работи като антикорупционното бюро на Лаура Кьовеши. Много добре знаете какво е отношението към Кьовеши в нейната страна - тя е приета в Европа, само че в Румъния има своите съперници, стана ясно още от думите на Ясен Тодоров.
Той акцентира, че обвинените имат право да се пазят по всевъзможен метод и посочи, че страната ни има модерна правосъдна система. За мен огромният проблем е преодоляването на тази система от политиците, сподели Тодоров. Единственият орган, който може да освободи предварително основният прокурор, това е Висшият правосъден съвет. Смятам, че сега няма съображение за такова нещо. Вече оставката е персонален акт и всеки човек на даден пост може да подаде своята оставка, разяснява Ясен Тодоров.
Темата продължава и в тези материали.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР