Правят се опити да се вбие клин в единството на

...
Правят се опити да се вбие клин в единството на
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Анонимни сайтове водят война срещу ЕС


Правят се опити да се вбие чеп в единството на Европейския съюз със съгласувана осведомителна война през анонимни уеб сайтове и подправени профили в обществените мрежи. Това съобщи в Европейския парламент в Страсбург евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) по време на спор за външната интервенция в изборите и дезинформацията в националните и европейските демократични процеси.

Европейският парламент разиска опитите за външна интервенция в европейския дневен ред във вторник. Екологичен потенциал отсрочи за октомври гласуването на резолюция по този въпрос.

Андрей Ковачев приканва за обезпечаването на съществени запаси за превъзмогване на заканите. Той предложи интернет платформите да поддържат обективната публицистика и да спомагат в общите старания против опитите за външно въздействие.

" В моята страна стотици анонимни уеб сайтове без ясна благосъстоятелност, организации без ясно финансиране, хиляди подправени профили в обществените мрежи водят координирана осведомителна война против Европейски Съюз, злоупотребяват с най-чувствителните тематики за хората като вяра, обичаи и полезности ", сподели Андрей Ковачев.

Финландското председателство на Съвета на Европейски Съюз означи, че при изборите за евродепутати през май не са били регистрирани огромни дезинформационни акции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР