Правозащитните организации внушиха на циганите, че са над закона –

...
Правозащитните организации внушиха на циганите, че са над закона –
Коментари Харесай

Акад. Георги Марков: Толкова е смачкана държавата, командосът не е посмял да се защити

Правозащитните организации внушиха на ромите, че са над закона – преди 1989 година имаше наложително обучение и наложителен труд, а в този момент живеят от обществени помощи, от детски надбавки и в случай че откраднат нещо. В гетата няма българска страна. Това съобщи в студиото на „ 120 минути ” по bTV историкът акад. Георги Марков.

Той е един от интелектуалците, подписали писмо в поддръжка на вицепремиера Красимир Каракачанов след изявлението на националиста, че „ ромите станаха доста нагли ”, пристигнало след нахлуване над командос.

„ Това, което се случи, да се посегне на български боец, да бъде пребит, това значи, че и самият командос не е посмял да се отбрани. Толкова е смачкана страната ”, съобщи акад. Марков.

Той означи, че пазаруването на гласове в махалите е станало „ нещо обикновено ” и по тази причина партиите не смеят да посегнат на следения избор. На въпрос за какво тогава поддържа намиращия се към този момент 2 години във властта Красимир Каракачанов, историкът уточни, че водачът на Вътрешна македонска революционна организация е „ надигнал глас ”, който би трябвало да бъде чут в ръководещата коалиция.

Липсата на какъвто и да е коментар от страна на премиера акад. Марков си изяснява „ може би с оглед хелзинкските комитети ”.

Според него ромите в чужбина „ излагат България ” и „ цялата политика рухва единствено от един непрокопсаник ”, като в последна сметка българите са тези, които се усещат дискриминирани. В същото време той акцентира, че съжалява за „ децата, които са затворени в тези гета – остават необразовани и не виждат бъдеще ”. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР