Правото на европейски граждани да живеят и работят свободно във

...
Правото на европейски граждани да живеят и работят свободно във
Коментари Харесай

Режат ни достъпа до Великобритания при Брекзит без сделка

Правото на европейски жители да живеят и работят свободно във Англия ще бъде анулирано при положение, че Брекзит бъде изпълнен без договорка в края на октомври, заяви представител на английското държавно управление, представен от БиБиСи.

Преди Борис Джонсън да стане министър председател на страната, държавното управление на Тереза Мей обмисляше да удължи свободата на напредване на европейски жители до 2021 година или да разреши престой от 3 месеца, преди да аплайват за позволение за по-дълъг интервал. Именно такива условия включваше съглашението сред Лондон и Брюксел.

Говорителка на „ Даунинг стрийт ” 10 изясни, че предходните сделки отпадат, като ще бъдат въведени нови разпореждания на по-късен стадий.

Над 3 млн. европейски жители живеят във Обединеното кралство сега, а измененията идват на фона на възходящите опасения, че страната ще напусне Европейски Съюз без договорка на 31 октомври.

Настоящият министър председател Борис Джонсън съобщи, че Англия няма да се трансформира във враждебна за имигрантите страна, само че изясни, че имиграцията ще бъде " демократично следена ".

Говорителката също по този начин удостовери желанието на държавното управление за точкова система, сходна на тази в Австралия (където въз основата на умения, ценз и опит се натрупват точки, даващи право на пребиваване).

Гражданите, които към този момент се намират във Англия, няма да бъдат наранени от новите промени и ще могат да се снабдят със статут на непрекъснато пребиваващи по открития от вътрешното министерство на страната ред.

Изявлението незабавно разсъни рецензиите на опозицията и нарекоха решението на държавното управление като „ безконтролно и налудничаво ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР