Православните християни посрещнаха най-светлия празник - Възкресение Христово! В този

...
Православните християни посрещнаха най-светлия празник - Възкресение Христово! В този
Коментари Харесай

Честито Възкресение Христово! Нека да имаме вяра и да не се поддаваме на отчаяние, призова патриархът

Православните християни посрещнаха най-светлия празник - Възкресение Христово! В този ден се сбъдват думите на Божия наследник, който предсказал, че ще възкръсне на третия ден след гибелта си. Неговото Възкресение символизира успеха над злото и гибелта.

Тазгодишният Великден минава под знака на коронавирусната зараза и изключителното състояние, заради което обичайното свещенодействие в събота против неделя не стартира вътре в храмовете, а извън, където се бяха събрали надалеч по-малко хора от нормалното.

В София, пред храм-паметника “Св. Александър Невски “ българският патриарх Неофит оглави пасхалното свещенодействие и поздрави вярващите с думите, че през днешния ден никой не трябва да тъгува и скърби, би трябвало да забравим за паниките и тестванията, тъй като посрещаме празника на празниците който възкресява в сърцата ни вярата, вярата и любовта

Партриархът и митрополитите призоваваха мислите и молитвите на вярващите да бъдат ориентирани към хората, които се борят с подлата болест и изключително за лекарите и медицинските служащи, както и за всички, които поемат най-тежкия удар в борбата за живота.

В посланието на църквата се акцентира още, че атмосферата по посрещането на празника е необикновена поради пандемията, а повсеместното страдалчество и тъгата на доста хора не могат да не слагат пред всеки от нас голям брой нелеки за осмисляне и решение въпроси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР