Правосъдният министър Цецка Цачева подаде оставка заради купеното от нея

...
Правосъдният министър Цецка Цачева подаде оставка заради купеното от нея
Коментари Харесай

Две оставки след скандала с евтините апартаменти на властта

Правосъдният министър Цецка Цачева подаде оставка поради купеното от нея жилище в столичния квартал " Изток ". Премиерът Бойко Борисов е приел оставката. По-късно, по гледище на Борисов, от своя пост се отдръпна и заместник-министърът на спорта Ваня Колева.

Надежда Василева наблюдава днешното развиване по проблема.

Правосъдният министър Цецка Цачева сама реши да се отдръпна от властта. Тя съобщи, че е била подготвена да направи това още през вчерашния ден, само че е изчакала завръщането на премиера Борисов от Брюксел. Оставка през днешния ден подаде и зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, само че по гледище на премиера. Разследва се и покупката на жилището на Цветан Цветанов.
Цецка Цачева - министър на правораздаването в оставка: Оставката е персонален акт. Във времето обратно съм потвърдила, че мога да нося отговорност. Не искам по никакъв метод името ми да тежи на премиера Борисов в тази към този момент предизборна акция, нито пък на Министерски съвет, на държавното управление като цяло, заради което смятам, че решението ми е вярно, а то е споделено и от министър-председателя. Натиск изрично не е имало от страна на премиера, връзките ни са правилни.
Тази заран Цачева разказала за следващ път и на Борисов по какъв начин е сключила договорката.
Цецка Цачева - министър на правораздаването в оставка: Това, което той ми сподели през днешния ден, откакто му обясних защо става дума е, че поддържа моето предложение аз да подам оставка.
Цачева не счита, че оставката й е прибързана, макар че съгласно нея няма нарушавания при покупката на жилището. Преди дни тя изясни, че той е добит " на зелено ", преди акт 16 и по тази причина цената е по-ниска. Както и че сумите са платени по банков път и че е продала персоналния си апартамент в Плевен.
Цецка Цачева - министър на правораздаването в оставка: Нямам никакви терзания за осъществени закононарушения, защото, дублирам, не съм в никакви връзки с компанията продавач, нито пък може да се приказва за корист с власт. Моето разбиране обаче е, че до момента в който вървят инспекциите на антикорупционната комисия и на ВКП, не е редно да извършвам функционалностите на министър на правораздаването.
Докато оставката бъде гласувана в Народното събрание, Цецка Цачева е поискала да излезе в отпуск.
 Премиерът Борисов одобри оставката на Цецка Цачева Премиерът Борисов одобри оставката на Цецка Цачева
Министър-председателят Бойко Борисов одобри оставката на министъра на правораздаването Цецка Цачева.
 И заместник-министърът Ваня Колева подава оставка И заместник-министърът Ваня Колева подава оставка
Ваня Колева подава оставка като заместник-министър на младежта и спорта. Колева напуща поста по искане на премиера Бойко Борисов, оповестиха от спортно...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР