Правосъдният министър определи санкциите от САЩ като „сигнал за бездействие

...
Правосъдният министър определи санкциите от САЩ като „сигнал за бездействие
Коментари Харесай

Отзвукът след санкциите по закона "Магнитски"

Правосъдният министър дефинира глобите от Съединени американски щати като „ сигнал за безучастие и съпричастност на други органи у нас “. Темата разясниха и представители на политическите сили.

В студиото на „ Тази събота “ по bTV заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов съобщи, че инспекцията на обвързваните компании със глобените по закона „ Магнитски “ може да послужи за почистване на бизнес ползи.

„ В момента държавното управление приготвя механизъм, по който да удря неуместни за тях компании или да размени избран бизнес със своя - т.е. заменят една корупционна скица с друга “, съобщи Митов.

Той беше безапелационен, че не водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е упоменатият в отчета със глобите по закона „ Магнитски “.

Правосъдният министър Янаки Стоилов пък разгласи, че би трябвало да се приказва не в само число за избран политик, който е бил подкупван съгласно американския отчет, а в множествено.

„ Определени лица и компании са били покровителствани. Това няма по какъв начин да е ставало без присъединяване на лица, които заемат високи позиции в страната “, уточни Стоилов.

Компетентните органи да се задействат, изиска някогашният ръководител на Народното събрание - Ива Митева от „ ИТН “.

„ Ние непрестанно променяме законодателството, само че имаме липса на използване. Надяваме се способените органи да се сезират “, уточни тя.

Българска социалистическа партия счита, че нещата, които са се случвали не могат да станат без политически чадър и прокуратурата би трябвало да даде отговор за това.

Санкциите против български жители по закона „ Магнитски “ нанасят големи репутационни вреди на страната, разгласи Стефан Тафров от „ Демократична България “.

А в позиция до „ 24 часа “ нощес декларира, че американски компании непрекъснато се оплаквали от корупция у нас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР