Правосъдният министър Данаил Кирилов учуди членовете на Висшия съдебен съвет,

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов учуди членовете на Висшия съдебен съвет,
Коментари Харесай

Данаил Кирилов не иска да води заседанията на ВСС

Правосъдният министър Данаил Кирилов учуди членовете на Висшия правосъден съвет, като съобщи, че няма предпочитание да води съвещанията на висшия орган. Главният прокурор Сотир Цацаров му изясни, че постоянно, когато желае, може да се изрича. И добави, че ще е необичайно министърът да участва, само че да не води съвещанията.
Шефът на Върховен касационен съд Лозан Панов също прикани Кирилов да не се отхвърля от правото си. Обясни още, че в случай че министърът е възпрепятстван, законът дефинира кой да води съвещанията.
В последна сметка Данаил Кирилов се съгласи да остане водещ на съвещанията. Разбирам насоката на аргументацията, малко добави министърът.
На днешното си съвещание членовете на Висшия правосъден съвет откриха процедурата за избор на нов основен прокурор. В рамките на четири съвещания ще се одобряват номинации, както изясни Сотир Цацаров. Той си пожела на 24 октомври процедурата за завърши сполучливо.
До 29 юли Пленумът на Висш съдебен съвет ще организира четири съвещания за внасяне на оферти за кандидатури за основен прокурор. До 12 август номинираните претенденти следва да показват писмена идея.
Те би трябвало да показват подробна автобиография, удостоверение за съдимост, уверение за липса на формирани досъдебни производства и висящи наказателни каузи и други
На 12 септември Пленумът на Висш съдебен съвет ще организира съвещание за оповестяване на датата, часа и мястото на чуване на претендентите за основен прокурор. Изслушването ще е на 24 октомври.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР