Правосъдния министър Крум Зарков призова депутатите да бъдат съвестни в

...
Правосъдния министър Крум Зарков призова депутатите да бъдат съвестни в
Коментари Харесай

Крум Зарков: Конституцията е поставена под заплаха, заради липсата на политическа воля в НС

Правосъдния министър Крум Зарков прикани депутатите да бъдат съзнателни в осъществяването на своята работа по приемането на плануваните законопроекти, тъй като така и така те са задоволително забавени. Зарков укори народните представители в Правната комисия, че не са направили действителни дейности, а са разиграли на ниска цена спектакъл. Крум Зарков уточни, че сега политическата конюнктура не допуска запас „ цялото време на света “.

 

Правосъдния министър Крум Зарков уточни, че неприемането на плануваните законопроекти и напредването им напред рискува изплащането на средствата, който са планувани за страната ни по  ПВУ. Спред Зарков тези закони е трябвало да са факт до края 2022. Забавянето им рискува изплащането на 1 милиарда и 400 млн., които могат да бъдат изгубени. Освен това гласуването на тези законопроекти е част от европейска инструкция. Тези са част и от мониторинговия механизъм, който " виси " застрашително над България. Зарков напомни, че страната ни е поела тези задължения по въвеждането на пакет от закони преди 10 години. За част от осъществяването им, страната ни е наказана в Страсбург. Правосъдния министър уточни, че конституцията ни ще бъде сложена под " опасност, поради малодушието и липса на политическа воля в Народно събрание. "   

 

Зарков бе безапелационен, че без приемането им България не може да продължи европейската си интеграция, в това число и тази за Шенген: " Неизпълнението на тези закони ни трансформира в заложници в предверието на Европа. Парите са едно, петното върху България е друго. Чужденците подхождат с съмнение към нас, когато мислят къде да влагат. "

 

Зарков сподели, че правосъдната промяна постоянно е приоритет, само че не се извършва: " Всички думи стопират сега, в който би трябвало да се изпълнят законови дейности. Вчерашното съвещание на правната комисия в Народно събрание е надълбоко неудовлетворително. " Според Зарков

11 законопроекта е изготвило Министерството на правораздаването. Напълно е признат единствено един: " Ние циклим на една точка. "

 

Крум Зарков уточни, че страната има потребност от парламент, с цел да бъдат признати законите, които са свързани с уговорките и изплащането на средства по ПВУ: " Не виждам никакво доближаване на позиции сред обединенията в Народното събрание. Българска социалистическа партия е записала в партийните си стратегии дейности за реализацията на правосъдна промяна, само че това не се реализира. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР