Правописна грешка лъсна на афиша за програмата на Летния театър

...
Правописна грешка лъсна на афиша за програмата на Летния театър
Коментари Харесай

Правописна грешка хвърли петно върху културата във Варна

Правописна неточност лъсна на афиша за програмата на Летния спектакъл във Варна, който е една от най-натоварените подиуми в морския град през летния сезон. Участничка в известната група във Facebook „ Варна ” на име Стефка Костадинова разгласява фотография, на която се вижда, че в думата „ спектакъл ” е изтървана писмен знак и по този начин тя е оптечатана като „ тетър ”.



Авторката на фрагмента е разкрила, че думата е сбъркана не на едно място, а на всички места. Съвсем естествено, постът събра много гневни мнения:

„ Срам за учителя им! Срам за отпечаталият го, позор за този, който е опънал афиша, позор за всички по редицата! Иначе да проникване непознати думи в речника си, доста ни бива.Но българският език не го знаят! ”

„ Много огромна неточност и то на група хора, които би трябвало да са експерти. ”

„ кОлтура! ”

Има и такива, които считат, че грешката в действителност е глупава, само че не би трябвало да мотив за оплюване на културата във Варна, тъй като афишите от време на време се вършат незабавно и е допустимо да се изпусне писмен знак. Наистина обаче е необичайно, че никой от екипа на самия Летен спектакъл не е видял грешката и не е изискал тя да бъде оправена.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР