Правоохранителните органи разследват дали вилни селища в Боровец, собственост на

...
Правоохранителните органи разследват дали вилни селища в Боровец, собственост на
Коментари Харесай

МВР разследва кражба на ток и дали вилни селища на вдовицата на Бай Миле не са замесени

Правоохранителните органи проверяват дали вилни селища в Боровец, благосъстоятелност на вдовицата на Милчо Бонев-Бай Миле, крадат ток. Собственост на вдовицата Силвия Панагонова " Мура ", " Бреза ", " Ягода " и " Малина ", в които има 68 първокласни бунгала с всички екстри, написа в. " 24 часа ".
В събота (19 януари) служители на реда от Самоков и чиновници на ЧЕЗ са правили огромни инспекции за нелегално присъединение към ел. мрежата. " Разкрити са манипулирани измервателни уреди в трафопост високо напрежение, захранващ с електрическа сила две вилни селища в курорта Боровец. По този метод употребяваната електрическа енергия е била регистрирана надлежно с 80 и 84% по-малко ", написа в формалното известие на Министерство на вътрешните работи по случая. Съобщението се отнася до " Ягода " и " Малина ", на които шеф е синът на Бай Миле Милчо Бонев-младши, Силвия Панагонова е в управителния съвет, а акциите са благосъстоятелност на нейни компании.
" Имаше инспекция, само че този трафопост е на ЧЕЗ, той е заключен и ние нямаме достъп до него. Купуваме си електрическа енергия от медиатор. Само получихме протоколите от инспекцията. Съдействаме на полицията за следствието. Нямаме нищо общо с операция на измервателни уреди ", споделя шефът на вилните селища. Той е безапелационен, че компанията е изрядна във всяко отношение, заплаща налози и в никакъв случай не е замесвана в противозаконни действия. Адвокат на сдружението съобщи, че чиновници на компанията не са позволени по време на инспекцията.
Засега следствието е против незнаен причинител, а оптималното наказване е 5 години затвор и санкция до 15 000 лв. (чл. 234в от Наказателния кодекс).
Бай Миле беше един от създателите на СИК. През август 2004 година маскирани и въоръжени мъже нахлуха в ресторант " Славия ", където Милчо Бонев и телохранителите му обядваха. Той, дружно с още четирима свои бодиградове и още един човек починаха, безусловно разстреляни, откакто са били принудени да легнат, тъй като са мислели нападателите за служители на реда. За убийството бяха арестувани четирима мъже, посочени за близки на братя Маргини, само че всички бяха оправдани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР