Правната комисия на Европейския парламент допуска предложените от Унгария, Румъния

...
Правната комисия на Европейския парламент допуска предложените от Унгария, Румъния
Коментари Харесай

ЕП пусна новите кандидати на Унгария, Румъния и Франция до изслушване

Правната комисия на Европейския парламент позволява препоръчаните от Унгария, Румъния и Франция за бъдещи еврокомисари до вербален изпит пред евродепутатите. Това заяви пресслужбата на Екологичен потенциал.

Тримата претенденти ще се явят на чувания в четвъртък.

Целта остава идната Европейска комисия да встъпи в служба на 1 декември, уточни през днешния ден представител на новоизбрания ръководител на комисията Урсула фон дер Лайен. Говорителят заяви, че през днешния ден Фон дер Лайен е изпратила второ писмо до Лондон с искане за английско предложение за еврокомисар. По думите на представителя до нощес, когато беше крайният период за отговор на първото писмо, не е имало реакция от английската страна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Във второто писмо още веднъж се отбелязва, че Лондон има правно обвързване да предложи еврокомисар, и се слага период за отговор до края на тази седмица. Говорителят посочи, че до момента в който Лондон не предложи име, няма да може да се реши защо би отговарял английският еврокомисар. Броят на вероятните задания е безконечен, добави представителят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР