Правителството вече три години заделя пари и парламентът ги гласува

...
Правителството вече три години заделя пари и парламентът ги гласува
Коментари Харесай

Тагарев: Пари за превъоръжаване има, но нищо не се случва

Правителството към този момент три години заделя пари и Народното събрание ги гласоподава тези пари в Закона за бюджета - за превъоръжаване, само че нищо не се случва. И в края на тази година към този момент ще имаме 900 млн. лв., които са гласувани от Народното събрание, стоят в Закона за бюджета, само че никой не прави това, което е записано в закона. Това съобщи проф. Тодор Тагарев, съпредседател на Атлантическия съвет на България, боен специалист и някогашен министър на защитата пред БНР.

"Част от парите за превъоръжаване отиват в посока Русия за поддръжка на наличните бойни качества. Това е по-скоро срещу нашите ползи за сигурност и съюзни задължения в НАТО. Министър Красимир Каракачанов сподели напролет, че в случай че не тръгне нито един план, ставам, сдавам и се отстранявам. До края на годината остават малко дни, следва да извърши поетия ангажимент ", съобщи проф. Тагарев и посочи, че плановете за превъоръжаване на армията с месеци се бавят, без да е ясно за какво.

"Няма по какъв начин страната ни да стане по-стабилна, в случай че ние се държим в НАТО като непознато тяло и не изпълняваме съюзните си отговорности. Има решение на Министерския съвет от февруари тази година, което споделя по какъв начин ние година след година ще усилваме бюджета, с цел да стигнем до 2% през 2014 година. То се извършва на стадий обмисляне, т.е. когато се възнамерява бюджет, тези средства се залагат, само че след това не се употребяват. И армията продължава да стои със остаряло въоръжение и с несъвместими платформи със съдружниците ни от НАТО ", сподели още Тодор Тагарев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР