Правителството вече четвърти месец няма план за справяне с безработицата

...
Правителството вече четвърти месец няма план за справяне с безработицата
Коментари Харесай

Димитър Делчев: Борисов е скочил от хеликоптера без парашут

Правителството към този момент четвърти месец няма проект за справяне с безработицата от над 220 хиляди души и свиващата се стопанска система. Премиерът Борисов е като човек, който е скочил от хеликоптера без парашут и поради това цялата ни страна е в свободно рухване. Това сподели Димитър Делчев, ръководител на " Движение България на жителите " в предаването " Офанзива " по " Канал 3 ".

" На митинга предходната събота " Изправи се.БГ ", ДБГ и останалите организации обсъдихме Програма „ 19 ограничения за възкръсване на стопанската система за 19 месеца “. Тя планува да се влагат 2,5 милиарда лева за основаване на 200 000 нови работни места в дребните и междинни предприятия. Планираме цифровизация на ръководството и опазването на здравето, гаранции от страната за заплащания към бизнеса в период най-вече на 1 месец и осведомителен режим при пускане на нов бизнес. Докато едни мислят по какъв начин страната да върви напред и бизнесът да си стъпи на краката си по-бързо, други, като Борисов, мислят по какъв начин да се задържат още малко на власт ", добави Делчев.

Делчев напомни, че в петък ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е оповестила фонд за възобновяване на Европа за 750 милиарда евро. Държавите ще получат пари, единствено в случай че имат явен проект за възкръсване на бизнеса. Председателят на ДБГ означи, че огромна част от европейския проект съответствува с подкрепените от тях „ 19 ограничения “ и те не са нито леви, нито десни, а бързи или мудни. По-бавните страни ще изгубят, за сметка на по-бързите, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР