Правителството трябва да удържа поголовните искания за субсидии, смята финансистътФинансистът

...
Правителството трябва да удържа поголовните искания за субсидии, смята финансистътФинансистът
Коментари Харесай

Борис Петров: Става драматично за пенсионерите, ако бюджетът не бъде актуализиран

Правителството би трябвало да удържа поголовните претенции за дотации, счита финансистът

Финансистът Борис Петров се съгласи с изказванието на финансовия министър Асен Василев, че всеки държавен лев може да се наблюдава. Електронните заплащания умерено може да се наблюдават, счита той.

Според Петров обаче ще бъде трагично за хората с закрепени приходи от пенсии, в случай че бюджетът не бъде обновен.

"Там относителният дял за храни и отопление е най-голям. Тези хора заслужават почтено пенсионно заплащане. Трябва да се утвърди спомагателна дотация за Национален осигурителен институт, само че няма по какъв начин да се усилят пенсиите, в случай че не мине през Народното събрание ", съобщи финансистът в предаването.

Той акцентира, че държавното управление би трябвало да удържа поголовните претенции за дотации, които няма по какъв начин да се посрещнат с наличностите и макроикономическата рамка, която значително се утежни поради войната в Украйна.

Непремерените претенции водят до провал след няколко месеца, което никое държавно управление не е толкоз късогледо да допусне, посочи Борис Петров.

"Инфлацията е съвсем 2,5 пъти по-високо от предстоящото. Добре е приходите да бъдат разпределени заслужено и ориентирани където са най-необходими, прецизирани са отлично. Дефицитът като дял от Брутният вътрешен продукт се резервира. Има 1 милиарда лева спомагателни средства, които влизат по Плана за възобновяване ", сподели още той пред Bulgaria ON AIR.

Петров добави, че на България ѝ би трябвало устойчиво държавно управление с добър небосвод. Но, по думите му, неналичието на държавно управление няма да засегне фундаментите на финансовия бранш. Тя обаче ще засегне бюджетния бранш и хората, които зависят от бюджета, а това ще се отрази на икономическия напредък, тъй като ще спадне потреблението.

Контролът по бензиностанциите за 25-те ст. отстъпка ще е непрекъснат, тъй като сървърите им са свързани с Национална агенция за приходите, означи гостът на Ганиела Ангелова

"Лихвените проценти отиват нагоре, добре е да имаме авариен излаз и да рефинансираме авансово част от падежиращите задължения. Защо да плащаме в допълнение високи лихви след 6-7 месеца ", заключи Петров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР