Правителството трябва да се еманципира от политическите си ментори, преди

...
Правителството трябва да се еманципира от политическите си ментори, преди
Коментари Харесай

Президентът: Правителството да се еманципира от политическите си ментори

Правителството би трябвало да се еманципира от " политическите си ментори ", преди да има доближаване сред двете институции, съобщи президентът във връзка казаното от премиера за съществуващо напрежение сред кабинета и президентството.

" Зависи по кое време министър-председателят ще се еманципира от своите ментори ", сподели президентът в продължение на изказването си от петък, когато означи, че страната се ръководи подмолно и ръководещите не чуват гласа на хората, предава БНР.

По-рано министър председателят се разгласи за преформулиране на пълномощията на президента, с цел да се възвърне правилото на разделяне на управляващите.

От държавното управление отхвърлиха обвиняванията в задкулисие. Денков разяснява изострените връзки сред държавното управление и президента.

" Атаките от президентството започнаха още преди да бъде формирано държавното управление. През цялото време от президентството има дейни опити да не бъде образувано, а по-късно да бъде свалено това държавно управление ", сподели Денков.

Министър-председателят заяви, че идната седмица се чака Народното събрание да гласоподава измененията в антикорупционнното законодателство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР