Правителството ще отпусне 600 000 лева за Рилския манастир. Това

...
Правителството ще отпусне 600 000 лева за Рилския манастир. Това
Коментари Харесай

Правителството ще отпусне 600 000 лева за Рилския манастир

Правителството ще отпусне 600 000 лв. за Рилския манастир. Това разгласи Бойко Борисов, който посети Рилската света обител, откакто стана ясно, че има дефицит на средства за манастира поради повишените разноски на Светия Синод.

Борисов пое ангажимент пред Адрианополския свещеник Евлогий още на следващия ден в границите на съвещанието на Министерския съвет да бъдат отпуснати в допълнение средства, отвън плануванаъа от страната прехрана за актуалната година на Българската православна черква в размер на общо 26 млн. лева, от които към този момент са преведени 12 млн. лева С новите над половин милион лв. ще може да продължи реставрацията и реконструкцията на Рилския манастир.

Премиерът пое ангажимент държавното управление да окаже финансова поддръжка и за построяването на пречиствателна станция за отпадни води на манастира. Премиерът подсети, че неотдавна бе ремонтиран и пътя до Рилския манастир.

“Преди две-три години беше целият в дупки, само че го оправихме и в този момент е приказен ", съобщи Борисов и добави, че държавното управление ще окаже поддръжка на още няколко манастира, както и на Пловдивската Света Митрополия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР