Правителството ще осигури и заплати транспорта на закупените от Китай

...
Правителството ще осигури и заплати транспорта на закупените от Китай
Коментари Харесай

Кабинетът реши: Купуваме маски и респиратори от Китай, PCR тестове от Южна Корея

Правителството ще обезпечи и заплати превоза на закупените от Китай 1,176 млн. защитни маски за еднократна приложимост, 1 милион медицински маски и 50 респираторни апарата. Със същия превоз в България ще се доставят направените дарения от Китай за страната ни.

На изключителното си съвещание държавното управление реши още, че министърът на опазването на здравето ще подпише контракт за доставка на проби за Covid-19 с южнокорейска компания.

На този стадий се планува да се закупят 30 хиляди броя на стойност 303 хиляди щатски $. Тестовете ще са " риал тайм " РСR и имат документ за приложимост в Европейски Съюз за диагностиката.

Договорът не е с закрепени крайни количества, по него могат да се вършат спомагателни поръчки за доставка според от нуждата.

Съгласно друго държавно решение министърът на опазването на здравето би трябвало да внесе в издадените заповеди за изключителното състояние корекции, с цел да се обезпечи безконтролен достъп на превоз, който транспортира сезонни аграрни служащи до обработваемите селскостопански площи.

Транспортните средства би трябвало да се дезинфекцират от обитаемоте места, от които потеглят, а работодателите да обезпечават персонални защитни средства - ръкавици и маски. Целта на тези промени е да се обезпечи засаждането, развъждането и прибирането на земеделската продукция в изискванията на оповестената пандемия от Covid-19.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР