Правителството се фокусира върху реформата в ТЕЛК. Ние спазихме обещанията

...
Правителството се фокусира върху реформата в ТЕЛК. Ние спазихме обещанията
Коментари Харесай

Борисов: Спазихме обещанията си към хората с увреждания, продължаваме с реформата в ТЕЛК

Правителството се концентрира върху промяната в ТЕЛК . " Ние спазихме обещанията си за обезпечаването на спомагателен запас за по-добър жи избор на българите с увреждания. Продължаваме разговора по тематиката, а в този момент се фокусираме върху промяната в ТЕЛ К ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов на среща с майки на децата с увреждания , оповестяват от държавната пресслужба.
 
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на майките на деца с увреждания от Националната гражданска самодейност " Системата ни убива ".
 
Водещ акцент в диалозите беше промяната в ТЕЛК за средствата за системата да отиват в действителност за нуждаещите се българи, а посредством непоколебим надзор да бъдат прекъснати злоупотребите и течовете от пенсионно-осигурителната система. Той акцентира, че способените органи ще ползват цялата суровост на закона при нарушаването му, тъй като това значи още повече финансови средства за действително нуждаещите се.
 
Изпълнението на Плана за деяние по приемането на законодателство за хората с увреждания също бе тематика на диалог. Чрез заложените в проекта ограничения страната подсигурява по-добра поддръжка, съобразена с самостоятелните потребности на българи в неравностойно състояние.
 
В срещата участваха още министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, м инистърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов. -->
 
Майките от Националната г ражданска самодейност " Системата ни убива " връчиха на премиера Борисов писмо, в което му благодарят за спазения ангажимент да инициира инспекции за документни закононарушения, отнасящи се за инвалидни пенсии.
 
" Оставаме в подготвеност за взаимна работа по разрешаване на проблемите, касаещи правата на хората с увреждания и в частност неефективната и морално остаряла методика за ТЕЛК ", означиха още в писмото си майките.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР