Правителството реши Български пощи“ ЕАД да осигурява в своите пощенски

...
Правителството реши Български пощи“ ЕАД да осигурява в своите пощенски
Коментари Харесай

Пощите ще предоставят достъп до базови телемедицински услуги

Правителството реши „ Български пощи “ ЕАД да обезпечава в своите пощенски клонове базови телемедицински услуги от разстояние, оповестяват от пресслужбата на Министерски съвет.  

Услугите, които ще могат да бъдат употребени, са включени в пакета действия на общопрактикуващите лекари, главно с акцент върху профилактика на болесттите, следене на положението на лица с към този момент диагностицирани болести и конкретизирано дълготрайно поддържащо лекуване. Те включват консултиране от разстояние по нововъзникнал или действителен здравен проблем, както и посредством инсталация за теледиагностика и телемониторинг, регистрираща разнообразни витални индикатори, за консултиране на пациенти с хронични болести.

Служителите на „ Български пощи “ ЕАД ще спомагат и подкрепят механически пациентите при потреблението на апаратурата за здравна теледиагностика и телемониторинг.

С това ще се подкрепи достъпът до базова здравна грижа за хората в дребните и отдалечени обитаеми места в страната, показват от Министерски съвет.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР