Правителството разглежда пакет от мерки за IoT производителитеМилиони домашни устройства,

...
Правителството разглежда пакет от мерки за IoT производителитеМилиони домашни устройства,
Коментари Харесай

Британците се загрижиха за сигурността на умните домове

Правителството преглежда пакет от ограничения за IoT производителите

Милиони домашни устройства, свързани към интернет, са уязвими от хакерски атаки (източник: CCO Public Domain)

Властите във Англия желаят да създадат умните домове по-добре предпазени от хакерски атаки. Предвиждат се ограничения като възбрана на продажбите на устройства за дома, които нямат наложителна маркировка, излиза наяве от обява в държавния уеб уебсайт.

В устрема си да направи милионите домашни устройства, свързани към интернет, по-защитени от хакерски атаки, държавното управление на Англия преглежда базови условия за сигурността на продуктите от категорията „ интернет на нещата ”.

Новите правила могат да включват специфични маркировки на продуктите, които осведомят купувачите до каква степен безвредни са устройствата. Първоначално маркировката няма да бъде наложителна, само че в вероятност на търговците ще бъде неразрешено да продават IoT устройства без такива етикети.

Освен това може да се одобри условие за неповторими пароли на устройствата, които не могат да бъдат върнати към универсалните фабрични настройки. Също по този начин производителите ще бъдат задължени да поддържат публичен контакт в границите на политиките за откриване на уязвимости и да указват най-малък интервал от време, в който всяко устройство ще получава актуализации на сигурността.
още по тематиката
Към момента набелязаните ограничения имат темперамент на оферти, по които предстоят съвещания и разисквания. Едва по-късно сходни условия може да бъдат наложени като наложителни за търговците на IoT устройства за умния дом.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР