Правителството прие решение да възложи на Държавна консолидационна компания“ ЕАД,

...
Правителството прие решение да възложи на Държавна консолидационна компания“ ЕАД,
Коментари Харесай

ДКК ще възложи на Авионамс изграждане на способности за поддръжка на F-16

Правителството одобри решение да разпореди на „ Държавна консолидационна компания “ ЕАД, в качеството му на орган, упражняващ правата на страната в „ Авионамс “ АД, да разпореди на дъщерното си обществено дружество осъществяването на цели на обществената политика - създаване на базови национални качества за поддръжка на изтребители F-16 блок 70.

Предвидено е, че осъществяването на задачите на обществената политика ще се реализира при следните условия - сключване на Споразумение сред „ Авионамс " АД и Lockheed Martin Global INC, по отношение на стратегия за индустриално съдействие F-16 блок 70. Предвидено е и привеждане на съществуващите мощности и инфраструктура на „ Авионамс " АД в сходство с условията на Lockheed Martin Global INC, доставка и инсталиране в „ Авионамс " АД на предоставеното от Lockheed Martin Global INC безплатно съоръжение, принадлежности, запасни елементи, мостри и средства за образование, както и набиране и образование на личен състав.

Настоящото РМС е по отношение на осъществяването на подписаното през 2019 година Рамково съглашение сред Министерството на стопанската система на Република България и Lockheed Martin Global INC по отношение на стратегия за индустриално съдействие F-16 блок 70. Споразумението планува „ Lockheed Martin Global " INC да дефинира български сдружения, които дават отговор на условията и са в положение да изпълнят плановете, касаещи основаването на базови качества за осъществяването на ремонт и действия по поддръжка на системи, свързани с употребата на новите изтребители. След осъществено изследване от производителя е открито, че държавното дружество,,Авионамс " АД дава отговор на изискванията и може да извършва действия, планувани в Програмата за индустриално съдействие F-16 блок 70.

Изграждането на базови национални качества за поддръжка на изтребител F-16 блок 70 на територията на страната ни ще разреши България да реализира лична, самостоятелна и неопосредствана от втора страна логистична поддръжка и употреба през целия дълъг витален цикъл на придобиваната отбранителна техника, основаваща се на лична софтуерна база. По този метод се реализира по-¬голяма самостоятелност, експедитивност на деяние и по-висока успеваемост, спрямо възможното превозване на техниката в друга страна, и се подсигурява сигурност на доставките.

Предвижда се контролът по осъществяването на задължението за осъществяване на цели на обществената политика да се реализира от министъра на стопанската система и промишлеността. Контролът на съответните действия по отношение на осъществяването на посоченото обвързване ще се реализира от „ Държавна консолидационна компания " ЕАД. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР