Правителството прие постановление за откриване на Технически колеж – Казанлък,

...
Правителството прие постановление за откриване на Технически колеж – Казанлък,
Коментари Харесай

Tехнически колеж в Казанлък

Правителството одобри разпореждане за разкриване на Технически лицей – Казанлък, в структурата на Техническия университет – София. Откриването на главното звено е по предложение на управлението на висшето учебно заведение и въз основа на план, позитивно оценен от Националната организация за оценяване и акредитация, осведоми ДАРИК.
 
В Техническия лицей – Казанлък ще се образоват студенти по специалности от професионално направление „ Машинно инженерство ” за придобиване на висше обучение на степен “професионален бакалавър ”. Капацитетът на образователното заведение е 230 студенти и е съгласуван с институционалния потенциал на Техническия университет – София.
 
В колежа ще се образоват фрагменти за потребностите на редица предприятия в Казанлък и района в региона на металообработването, производството на детайли за хидравлични уреди, както и за промишлеността, обвързвана с военнопромишленото произвеждане. Наличието на конструкция на висше учебно заведение в града ще способства за възстановяване на достъпа до висше обучение, основаване на устойчива връзка сред висшите учебни заведения и пазара на труда за реализиране на сходство сред търсене, както и предложение на експерти с висше обучение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР