Правителството прие Постановление за изменение и допълнение на Правилника за

...
Правителството прие Постановление за изменение и допълнение на Правилника за
Коментари Харесай

МВР вече няма да оценява риска на критичните обекти

Правителството одобри Постановление за изменение и допълнение на Правилника за устройството и активността на Министерство на вътрешните работи. В документа се уточни обсегът на дейностите, осъществявани от дирекциите в Министерство на вътрешните работи.

С постановлението на Министерски съвет отпада задължението органите на Министерство на вътрешните работи да правят оценка на риска в границите на реализираните действия, свързани с сериозните инфраструктури и обектите им.

Обръща се особено внимание на целесъобразността в Групово дело " Национална полиция " да организира следствие главно на каузи за тежки закононарушения, за които по закон е планувано наказване отнемане от независимост повече от пет години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, подсъдни като първа инстанция на областен съд или на Специализирания углавен съд.

Също по този начин се основава опция полицейските органи от дирекция " Противодействие на престъпността през държавната граница " в Групово дело " Гранична полиция " да правят оперативно-издирвателна активност и следствие на закононарушения на територията на цялата страна.

Предвидена е опция за назначение на спомагателен щат на чиновници по трудово правно отношение по отношение на издаването/подмяната на български персонални документи и персонализирането им.

За възстановяване на активността на административните структури в Министерство на вътрешните работи и реализиране на по-високи резултати от държавните чиновници в Звеното за материални инспекции, дирекция " Международни планове " и дирекция АФКОС се покачват условията към тях в посока учебен ценз и притежаване на непознати езици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР