Правителството прие План за действие в периода 2018-2019 г. за

...
Правителството прие План за действие в периода 2018-2019 г. за
Коментари Харесай

Кабинетът прие план за развитието на социалната икономика и предприемачество

Правителството одобри План за деяние в интервала 2018-2019 година за осъществяване на Националната идея за обществена стопанска система. В документа са заложени действия, които ще допринесат за развиването и одобряването на обществената стопанска система и общественото предприемачество в България, оповестиха от държавната пресслужба.

Ясната видимост на обществените предприятия е значителен фактор за развиване на бранша. Във връзка с това в проекта са заложени осведомителни акции, конгреси и семинари, както и показване на положителните практики в тази сфера. Предвижда се осъществяване на трудова борса, по време на която обществени предприятия ще оферират работа на младежи, настанени в обществени услуги, както и на хора с увреждания, в риск от беднотия и обществено изключване.

В проекта са обрисувани и действия, които ще подобрят правната рамка и ще основат условия за повече партньорства и мрежи на обществените предприятия. Включени са и дейности за ориентиране вниманието на потребителите към продуктите на обществените предприятия на пазара. Предвидени са също ограничения за основаване на удобни условия за обучение, образование и проучвания в поддръжка на обществената стопанска система. Сред тях са провеждането на анкетни изследвания измежду учителите и заинтригуваните страни за благоприятни условия за създаване на образователни стратегии и планове в региона на обществената стопанска система.

Планът включва и ограничения за оценка на икономическото и обществено влияние на обществените предприятия върху заетостта и общественото включване на хората в неравностойно състояние.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР