Правителството прие на днешното заседание промените в Плана за управление

...
Правителството прие на днешното заседание промените в Плана за управление
Коментари Харесай

Правителството одобри строежа втори лифт на Банско

Правителството одобри на днешното съвещание измененията в Плана за ръководство на Националния парк " Пирин ". Това изясни на брифинг в постройката на Министерски съвет министърът на околната среда и водите Нено Димов. Той разясни, че паралелно с това е била призната и втора точка, която разпорежда на министъра на околната среда и водите при съществуване на капиталов интерес за създаване на втора кабинкова линия в ски-зона Банско, да се подхващат незабавно всички ограничения по екологичното законодателство, тъй че такава да бъде направена във допустимо най-кратък период. " Това е основата на двете решения, която отваря опцията за построяването при капиталов интерес на втора кабинкова линия и решаването на един проблем, който е извънредно време да бъде решен ", добави Нено Димов. По думите му това отваря опция за развиването на ски спорта в Банско и е добър сигнал за развиването на ски спорта в България като цяло.
Министър Димов увери, че каквото и капиталово желание да има, то ще мине през цялото екологично законодателство - оценка за влияние върху околната среда, екологична оценка и оценка за сходство. Той осведоми, че Планът за Пирин дефинира режими, а в случай че има съответни капиталови планове, изключително за втора кабинка, ще бъдат подхванати незабавно всички нужни дейности по екологичното законодателство.
Вицепремиерът Валери Симеонов добави, че с признатите решения ще бъде направена сериозна крачка освен във връзка с решение на казуса на ски-зона Банско, а и за основаване на условия за планинския туризъм в Пирин. Той оповести, че следва по същия метод да се подходи и към другите планински курорти в Стара планина, Родопите и Витоша.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев осведоми, че държавното управление е взело решение и за възобновяване на Държавното спортно оборудване " Заека " на Витоша.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР