Правителството прие Доклад със сценарии и препоръки за декарбонизация на

...
Правителството прие Доклад със сценарии и препоръки за декарбонизация на
Коментари Харесай

Правителството прие сценариите за енергиен преход

Правителството одобри Доклад със сюжети и рекомендации за декарбонизация на енергийния бранш.

Той беше разискван от Комисията за енергиен преход (КЕП) и Консултативния съвет по Европейската зелена договорка (КСЕЗС).

Сформирането на КЕП е мярка за реализиране на промяна от Плана за възобновяване и резистентност, която обгръща и с ъздаването на Пътна карта за климатична индиферентност на стопанската система на страната. Министерският съвет предлага на Народното събрание Пътна карта за климатична индиферентност, основана на отчета.

Като част от Пътната карта се преглеждат два сюжета за декарбонизация на енергийния бранш, които да включват стъпки за последователното прекъсване на изгарянето на въглища до 2030 година и не по-късно от 2038 година
 Кабинетът чака сюжети за енергиен преход
Кабинетът чака сюжети за енергиен преход

Моделирането показва вероятните разновидности за развиване

Основните условия към двата сюжета на КЕП са да се предложат нужните стъпки за еволюционен преход към нисковъглеродна стопанска система. Разгледани са разновидности с и без нови газови мощности.

На 4 септември на съвещание на КЕП са разисквани направените планове на Доклад на Комисията към КСЕЗС, сюжети за декарбонизация на енергийния бранш и Пътна карта за климатична индиферентност. Основните задания на КЕП по промяната са изпълнени, като са разисквани модели, разбори и планове на решения, свързани с Европейската зелена договорка, задачите за декарбонизация и климатичната индиферентност, спазени са условията за бистрота посредством необятно разискване в разширения състав на КЕП. В състава ѝ са привлечени висококвалифицирани специалисти от разнообразни институции, организации, бизнеса и академичната общественост.

Проектите на Доклад със сюжети и на Пътна карта за климатична индиферентност са разисквани на съвещанието на КСЕЗС, като са допълнени с съответни заключения и рекомендации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР