Правителството препотвърди съгласието си за участие на Фонд мениджър на

...
Правителството препотвърди съгласието си за участие на Фонд мениджър на
Коментари Харесай

Фондът на фондовете може да участва в алтернативни инвестиционни фондове

Правителството препотвърди единодушието си за присъединяване на " Фонд управител на финансови принадлежности в България " ЕАД (Фонд на фондовете - ФнФ) в различни капиталови фондове. Това взеха решение министрите от кабинета " Борисов-3 ".

Настоящото позволение на Министерския съвет е съобразено с новия Правилник за използване на Закона за обществените предприятия. То е належащо за обезпечаване на навременно, дейно и законосъобразно осъществяване на дяловите принадлежности по оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " (ОПИК) 2014- 2020.

ФнФ има позволение от 26 юли 2019 година, обещано на съображение на към този момент анулиран нормативен акт. Въз основа на него сдружението взе участие в три различни капиталови фонда за използване на финансови принадлежности.

Алтернативният капиталов фонд е комерсиално сдружение, учредено взаимно от ФнФ - като обществен вложител, и частни вложители. Фондът се ръководи от финансов медиатор, определен посредством социална поръчка. В сходство с капиталовата тактика към финансовото съглашение сред ФнФ и Управляващия орган на ОПИК 2014-2020 посредством различни капиталови фондове се осъществят пет инструмента за дялови и квази-дялови вложения. Общият обществен запас, заделен за тази цел, е почти 150 милиона евро, разясняват от Министерския съвет.

" Фонд управител на финансови принадлежности в България " ЕАД е комерсиално сдружение със 100% държавно присъединяване в капитала. Правата на страната в него се упражняват от министъра на финансите. Фондът ръководи финансовите принадлежности, които се ползват по стратегиите, съфинансирани от Европейския фонд за районно развиване, Европейския обществен фонд и Кохезионния фонд, както и по Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони и Европейския фонд за морско дело и риболовство в България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР