Правителството предложи изменения в регулациите, уреждащи издаването на свидетелства за

...
Правителството предложи изменения в регулациите, уреждащи издаването на свидетелства за
Коментари Харесай

Очакват ни промени при издаването на шофьорските книжки 

Правителството предложи промени в регулациите, уреждащи издаването на свидетелства за ръководство на моторни транспортни средства, отчетността и дисциплината на водачите, с цел да осъвременят наредбите в сходство с към този момент въведени промени в други закони.

Пример за това е нововъведението, съгласно което при приемане на удостоверение за ръководство, лидерът ще стартира с две трети от оптималния брой контролни точки, като останалите се получават след двугодишен стаж. По-рано всеки нов лидер получаваше цялостния брой контролни точки и надзорен ваучър за удостоверение на свидетелството.

В новата разпоредба също по този начин се отбелязва, че лица с здравна подготовка като " магистър " по медицина или стоматология, както и фелдшери и медицински сестри, към този момент не са задължени да показват документ за преминат курс по първа долекарска помощ, както беше изисквано до момента.


Според промените, благоприятни условия за ускорено издаване на свидетелства са предоставени за разнообразни случаи, като придобиване на нова категория, възобновяване на лишени права или приключване на период на деяние на свидетелството. Заявленията за тези услуги се подават в звената " Пътна полиция “ и обработката им включва инспекции посредством автоматизирани системи за продан на данни.,пише обстоятелства.бг

Освен това, е планувано въвеждането на статус " Водач на МПС без санкции " в националния указател за водачите, което регистрира дали лидерът не е имал санкции за нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата през последните 6 години или от началото на своето ръководство, при изискване че има най-малко шестгодише

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР