Правителството предлага промени в наредбата за условията и реда за

...
Правителството предлага промени в наредбата за условията и реда за
Коментари Харесай

Очакват ни промени с издаването на шофьорските книжки

Правителството предлага промени в наредбата за изискванията и реда за издаване на удостоверение за ръководство на моторни транспортни средства, доклада на водачите и тяхната дисциплинираност. Те се постановат, с цел да се синхронизира наредбата с признати към този момент промени в дреги закони наредби.

Така да вземем за пример в наредбата се предлага при издаване на удостоверение за ръководство притежателят му да получава избран брой контролни точки за доклад на осъществяваните нарушавания. Новият лидер получава две трети от оптималния брой контролни точки, а оставащите една трета контролни точки получава след придобиване на 24 месеца стаж като лидер на моторно транспортно средство.

В в този момент настоящата наредба, при издаване на удостоверение за ръководство притежателят му получава надзорен ваучър за потвърждаване валидността на притежаваното удостоверение и цялостен брой контролни точки за доклад на осъществяваните нарушавания.

Съгласно Наредбата за изискванията и реда за образование за оказване на първа долекарска помощ от водачи на моторни транспортни средства от такова образование са освободени хора с просветителна степен " магистър " по медицина и " магистър " по стоматология, както и с професионална подготовка " фелдшер " и " здравна сестра ". При издаване на удостоверение за ръководство на моторно транспортно те показват тапия за приключено здравно обучение, написа Pariteni.bg. В в този момент настоящата разпоредба обаче тези хора не бяха освободени и трябваше да дават уверение за приключен курс по първа долекарска помощ при пътно-транспортни катастрофи (ПТП) за водачи на МПС.

В наредбата е записано още, че заявки за ускорено издаване на удостоверение за ръководство на МПС в случаите на придобиване на дееспособност за ръководство на моторно транспортно средство от нова категория, възобновяване на дееспособност на лидер, на който са отнети всички контролни точки, възобновяване на дееспособност на лидер, който се е отказал от притежавани от него категории, приключване на периода на годност и при към този момент изминал период на годност, замяна на остарял пример удостоверение за ръководство с нов, смяна в данните на лидера, отнасящи се до промяна на фамилия и транслитерация, както и при издаване на препис се подават в звената " Пътна полиция “ при СДВР/ОДМВР по непрекъснат адрес. Услугата се реализира след осъществяване на инспекция в мрежата за автоматизиран продан на данни, като при неспособност да бъде изпълнена същата се трансформира в бърза или елементарна.

Електронен вид на картата за оценка на физическата валидност може да се изпраща на Министерството на вътрешните работи посредством системата за продан на информация сред двете ведомства, планува още наредбата.

Според измененията в случай че водач изиска и подаде заявление, в националния указател за водачите и техните нарушавания и санкции се вкарва статус " Водач на МПС без санкции " в случаите:

1. когато няма санкции за нарушаване на разпоредбите за придвижване по пътищата от първичното придобиване на дееспособност и има стаж не по-малко от 6 години;

2. когато няма санкции за нарушаване на разпоредбите за придвижване по пътищата през последните 6 години.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР