Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ,

...
Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ,
Коментари Харесай

Ген.-лейтенант Андрей Боцев е предложен за удостояване със звание генерал

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде декрет, с който да удостои началника на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев с най-висше офицерско звание „ военачалник “. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.
За освобождение от длъжността заместник-началник на защитата и от военна работа е препоръчан генерал-лейтенант Пламен Атанасов заради навършване на пределна възраст за заеманото звание. За неговия пост е препоръчан генерал-майор Димитър Илиев, който ще бъде освободен като заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун и създаден в генерал-лейтенант.
Бригаден военачалник Иван Ортоманов е препоръчан за освобождение като шеф на дирекция „ Операции и подготовка “ в МО, за назначение като заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун и за почитане със звание генерал-майор. За шеф на дирекция „ Операции и подготовка “ и почитане със звание бригаден военачалник е препоръчан полк. Маргарит Михайлов, сега заместник-началник на щаба на Сухопътните войски.
Бригаден военачалник Иван Лалов е препоръчан за освобождение от длъжността пълководец на 3-а авиационна база, за назначение за заместник-командващ на Съвместното командване на силите и за почитане със звание генерал-майор. Да заеме овакантената служба пълководец на авиобазата, както и за почитане със звание бригаден военачалник е препоръчан сегашният заместник-командир въз основата полк. Димитър Петров.
За назначение за заместник-командир на Военноморски сили и почитане със звание флотилен адмирал е препоръчан капитан І сан Георги Пенев, сега шеф на щаба на Военноморски сили.
Заместник-директорът на Служба „ Военна информация “ полк. Пламен Ангелов е препоръчан за шеф на Службата и почитане със звание бригаден военачалник. Той ще поеме поста от бригаден военачалник Светослав Даскалов, който ще бъде освободен от военна работа заради навършване на пределна възраст за заеманото звание.
Полк. Васил Лазаров е препоръчан за длъжността консултант на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност, както и за почитане със звание бригаден военачалник.
Директорът на дирекция „ Логистика “ в МО полк. Митко Григоров е препоръчан за почитане със звание бригаден военачалник.
Правителството предлага на Президента на Република България да направи смяна и в Указ 85/2012, с който са одобрени длъжностите във въоръжените сили, изискващи висши офицерски звания. Предложението е висше офицерско звание генерал-майор (контраадмирал) да се изисква и за длъжността шеф на Щаба на защитата. Неговите функционалности са свързани с образуване активността на административните звена в Щаба на защитата като стратегически боен щаб на въоръжените сили.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР