Правителството предлага на президента да издаде указ за освобождаване на

...
Правителството предлага на президента да издаде указ за освобождаване на
Коментари Харесай

Рокади в разузнаването ни

Правителството предлага на президента да издаде декрет за освобождение на Драгомир Димитров от длъжността ръководител на Държавна организация "Разузнаване " (ДАР) и за назначение на управителната служба на досегашния заместник-председател Атанас Атанасов, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Решение е взето след подадена от Димитров молба за освобождение. Мотиви не се показват, само че към този момент се знае, че той отпътува на нова работа - като общоприет консул в Мюнхен. По неофициална информация на вестник "24 часа " той изискал да се върне в дипломацията, откакто бил част от екипа на дипломат Меглена Плугчиева в Берлин преди повече от 10 години. От 2007 до 2011 година обаче Димитров е бил офицер за връзка, което не го прави тъкмо посланик.

Атанас Атанасов има дълготраен опит в системата за сигурност и дава отговор на законоустановените условия за заемане на длъжността ръководител на Държавна организация "Разузнаване ", се споделя още в формалното известие на кабинета.

В биографията му е записано, че е на 48 години и родом от Асеновград. Завършил военния университет във Велико Търново със компетентност "Радиоразузнаване ". Започва кариерата си през 1994 година в Министерство на вътрешните работи, където е назначен в Служба "Защита на средствата за връзка ". Година по-късно става действен чиновник в разследващата работа и поредно е минал длъжностите шпионин, старши контрольор, заместник-началник на отдел и шеф на отдел. През април пък той стана заместител на Димитров.

Владее гръцки и британски език, употребява сърбо-хърватски и съветски език.

През 2012 година Драгомир Димитров беше назначен за началник на Националната разследващата работа, както се споделяше тя тогава. 3 години по-късно Народното събрание одобри закон за институцията и я прекръсти на ДАР. Димитров бе преназначен от президента Росен Плевнелиев за неин шеф през 2015 година с петгодишен мандат, който изтича през 2020 година. Преди това той беше шеф на полицията във Велико Търново.

По-рано тази година министър председателят Бойко Борисов се съгласи с предлагането на президента Румен Радев някогашният началник на Военната полиция генерал-майор Данчо Дяков да оглави Национална работа "Охрана ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР