Правителството показа как ще продължи да работи и занапред –

...
Правителството показа как ще продължи да работи и занапред –
Коментари Харесай

Акад. Денков: След протестите взехме решения, които бяха приоритетни за кабинета

„ Правителството сподели по какъв начин ще продължи да работи и отсега нататък – като поема съответни задължения, които може да извърши, и търси най-хубавите решения на проблемите посредством договаряния. “

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков при започване на днешното държавно съвещание. Той благодари на договарящите екипи от двата митинга за градивните диалози през вчерашния ден.

„ Всички решения, които бяха взети – и в региона на енергетиката, и в региона на земеделието, подхождат на задачите и целите на държавното управление и нямаше потребност кабинетът да отстъпва “.

Според него контрактуваните през вчерашния ден стъпки са в отговор на проблеми, които са трупани с години . Предстои поетите задължения от страна на държавното управление да бъдат завършени като съответни документи, за които ще бъде ясно от кого и по какъв начин ще бъдат осъществени .

Още на днешното държавно съвещание кабинетът обезпечава спомагателни 63 000 0000 лв. за земеделските производители. Процедурите ще бъдат ускорени, тъй че средствата да стигнат до тях във допустимо най-кратки периоди. Работи се и по тематиката за слънчогледа от Украйна , чийто импорт ще бъде позволен едвам след уточняване на квота за България. По този метод продукцията на българските производители ще се осъществя с приоритет и в същото време ще се обезпечи задоволително суровина за преработвателите на олио.

„ Това, което видяхме през вчерашния ден в диалозите – и с представителите на енергийния бранш, и със земеделците, е че напрежението, което всички виждаме по медиите и на площада, е отражение на голямо насъбрано съмнение към политическата класа, тъй като тези хора са лъгани доста пъти през годините “.

Акад. Николай Денков добави, че в заварената обстановка на държавното управление се постанова да реагира доста бързо и да покаже, че поетите задължения се извършват.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР