Правителството показа една от почивните бази и един хотелите, в

...
Правителството показа една от почивните бази и един хотелите, в
Коментари Харесай

Показаха базите, в които настаняват бежанци от Украйна ВИДЕО + СНИМКИ

Правителството сподели една от почивните бази и един хотелите, в които са настанени бежанци от Украйна. От Министерския съвет оповестяват, че вършат това " заради голям брой запитвания за положението на базите ".

Базата разполага с 80 кревати, трапезария, детски ъгъл и огромен двор. Приложено е и видео от хотел, където са настанени над 400 многодетни майки от Одеса и Николаев.

Хотелът от няколко дни настанява бежанци по новата стратегия и ще продължи да го прави до момента в който запълни потенциала си от 550 души. Хотелиерът е отворил още два свои хотела за бягащите от войната в Украйна с общо над 600 места.

Над 23 000 кревати в места за настаняване към този момент са записани в новата филантропична стратегия. Само за два дни процентът на искащи от хотелите, които и сега са подслонили хора с краткотрайна протекция, е скочил от 30 на 50%. Освен тях в програмата са се записали и още 60 нови хотела.

Новата филантропична стратегия за настаняване на разселени от Украйна лица стартира от 1 юни и планува два разновидността - 15 лева за легло и храна или 10 лева единствено за легло. Програмата не покрива спомагателни услуги като разчистване на стаи и пране на долни дрехи.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР