Правителството показа абсолютна неспособност да реагира при кризи. Това заяви

...
Правителството показа абсолютна неспособност да реагира при кризи. Това заяви
Коментари Харесай

Крум Зарков: Правителството показа абсолютна неспособност да реагира при кризи

" Правителството сподели безспорна некадърност да реагира при рецесии ". Това съобщи в изявление за предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " Крум Зарков от Българска социалистическа партия:

" И в тази ситуация с Търговския указател, и в тази ситуация с банкрутиралата ЗК " Олимпик “ имаше дълго безмълвие, комплицирани послания, неразбираеми отговори, които единствено задълбочават подозренията за възможни злоупотреби и в двата случая. Отстраняването на шефовете на организациите напълно не избавя държавното управление от отговорите на въпросите, които ние считаме да зададем в Народното събрание. В единия случай става дума за една от най-важните електронни бази данни на страната, която попречва целия търговски оборот, а в другия случай става дума за към 200 000 души, които са платили своята застраховка и които в един ден се оказват задължени да платят още веднъж. Това са хора, изкушени от искрено дъмпингови цени на един осигурител, който очевидно е функционирал като една елементарна пирамида, т.е. това са небогати хора, които са поискали да платят една застраховка на допустимо най-ниската степен и тъкмо те ще бъдат задължени още веднъж да внесат своята вноска и да паркират колите си. Тези въпроси са много основни ".

Зарков добави още, че основанията, по които да се в профил член на Комисията за финансов контрол, са строго избрани от закона, само че оставката на госпожа Агайн в тази ситуация е вторичен въпрос:

" Първостепенният въпрос е в какво можем да сме от изгода на " изгорелите “. В момента нашето законодателство строго следва европейските наставления, само че за самите европейски наставления се установи, че не са изключително съответни точно в такива случаи. Ние имаме гаранционен и най-много обезщетителен фонд, който би трябвало да покрива точно случаите на несъстоятелността на такива компании, само че той в този момент не може да се задейства, макар че тази компания е внасяла средства в него ".

Цялото изявление с Крум Зарков можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР