Правителството отпусна над 12 млн. лв. за издръжката на новото

Правителството отпусна над 12 млн. лв. за издръжката на новото ...

Над 12 млн. лв. за новата държавна фирма за язовирите.


Правителството отпусна над 12 млн. лв. за издръжката на новото държавно предприятие "Управление и стопанисване на язовири".

То е под шапката на Министерството на икономиката и по тази причина средствата се превеждат по неговия бюджет, става ясно от правителственото съобщение.

Парите ще отидат за издръжката на поредната държавна структурна, която ще харчи средства по непрозрачен начин, така както не е ясно какво се случва с отпуснатите 500 млн. лв. за спешен ремонт на опасните язовири.

Средствата от 12 140 000 лв. са необходими за ресурсно осигуряване на дейността на язовирите - изплащане на разходи за персонал на работниците и служителите, административни разходи, както и закупуване на дълготрайни материални и нематериални активи, е посочено в съобщението.

Нито от Министерския съвет, нито от Министерството на икономиката съобщават кой е директор на новото държавно предприятие, назначен ли е 7-членният управителен съвет, както и останалите 156 служители в централното управление в София и в 8-те регионални офиса в София, Благоевград, Пловдив, Хасково, Бургас, Варна, Велико Търново и Враца.

Източник: mediapool.bg