Правителството отпусна 7,5 млн. лв. за Университета за национално и

...
Правителството отпусна 7,5 млн. лв. за Университета за национално и
Коментари Харесай

Правителството отпусна 7,5 млн. лв на УНСС и 2 млн. за Националната библиотека

Правителството отпусна 7,5 млн. лева за Университета за национално и международно стопанство. Средствата са за дотъкмяване на новия образователен корпус на висшето образователно заведение, откакто предходната седмица министър председателят Борисов и управлението на УНСС разискаха казуса със средствата.

Миналата седмица стана известно, че УНСС е изправен пред банкрут поради закъснение превеждането на парите. Днес кабинетът гласоподава средствата, с цел да не се изгубят пари по европейските фондове.

Одобрени са и 2 млн. лева за ремонта на Националната библиотека " Св. Св. Кирил и Методий ", която от години има проблем с покрива си.
Бойко Борисов, министър-председател: Христос Възкресе! Проект на разпореждане за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на културата за 2019 година. Това е ремонт на ремонта на библиотеката. Знаете - падат камъни части. Не е ремонтирана несъмнено откогато е издигната. За това отпуска на Министерството на културата 2 млн. лева Проект на разпореждане за одобрение на спомагателен трансфер за УНСС в София. Миналата седмица бяхме в университета. Изговорихме всичко, което можеше да се изговори. Нашият ангажимент към университета днеска го гласуваме.  Премиерът Борисов със незабавни ограничения за избавяне на УНСС Премиерът Борисов със незабавни ограничения за избавяне на УНСС
Премиерът Бойко Борисов и министрите на образованието, финансите и районното развиване ще посетят през днешния ден застрашения от банкрут Университет за национално...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР