Правителството определи Държавна агенция Електронно управление (ДАЕУ) за национален координационен

...
Правителството определи Държавна агенция Електронно управление (ДАЕУ) за национален координационен
Коментари Харесай

ДАЕУ е определена за национален координационен център по киберсигурността

Правителството дефинира Държавна организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ) за народен координационен център за задачите на европейски правилник.

Решението е взето с оглед осъществяването на европейското законодателство в региона на киберсигурността.

На 28 юли 2021 година влезе в действие Регламент (ЕС) 2021 /887 на Европейския парламент и на Съвета от 20 май 2021 година за основаване на Европейски център за промишлени, софтуерни и проучвателен експертни знания в региона на киберсигурността и на мрежа от национални координационни центрове.

С него се цели Европейският съюз да резервира и развие софтуерния и промишления потенциал в региона на киберсигурността. Той е нужен за подсилване на доверието и сигурността, в това число поверителността, целостта и достъпността на данните в цифровия обединен пазар.

Регламентът задължава всяка страна членка да дефинира народен координационен център, който да дава отговор на уредените в Преамбюла на Регламента наложителни критерии.

С определянето на Държавна организация " Електронно ръководство " за народен координационен център ще се основат благоприятни условия за насърчаване на качествата и уменията, свързани с реализиране на високо равнище на мрежова и осведомителна сигурност.

По този метод ще се обезпечи ефикасното използване на европейското законодателство и ще се подсигуряват високи стандарти и резистентност в региона на киберсигурността, показват от ДАЕУ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР