Правителството одобри проект на Споразумение за партньорство между Европейската комисия

...
Правителството одобри проект на Споразумение за партньорство между Европейската комисия
Коментари Харесай

ЕК ще помага с информационната кампания за въвеждането на еврото у нас

Правителството утвърди план на Споразумение за партньорство сред Европейската комисия (ЕК) и Република България за образуване на осведомителни и информационни акции по отношение на въвеждането на еврото в страната в границите на европейската осведомителна и информационна тактика за еврото и Икономическия и паричен съюз, стана ясно от решенията на последното съвещание на държавното управление.

Министърът на финансите бе акредитиран да го подпише от името на Република България.

Споразумението за партньорство планува да се координират напъните на българските управляващи и Европейска комисия, с цел да се увеличи информираността на обществеността за действието на Икономическия и паричен съюз и на еврото, и да се способства за плавната промяна на валутата.

Съвместните действия могат да бъдат съфинансирани посредством съглашение за безплатни средства или да бъдат изпълнени от Европейска комисия, според от съществуването на бюджетни средства. Подкрепата на Европейска комисия посредством съглашения за безплатна помощ или директно осъществяване на дейностите не би трябвало да надвишава 50% от общите разноски, направени при осъществяване на националната тактика.

Подобни съглашения са били подписани и от другите страни в границите на подготовката им за присъединение към еврозоната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР