Правителството одобри проект на Постановление на Министерския съвет за създаване

...
Правителството одобри проект на Постановление на Министерския съвет за създаване
Коментари Харесай

МС прие Постановление за създаване на Съвет за електронно управление при МС

Правителството утвърди план на Постановление на Министерския съвет за основаване на Съвет за електронно ръководство при Министерски съвет.

С Постановлението се регламентира състава и организацията на активността на Съвета за електронно ръководство (СЕУ, Съвета) като орган на Министерския съвет за цялостна съгласуваност на осъществяването на политиката за електронното ръководство. Чрез него Съветът се привежда в сходство с настоящата конструкция на Министерския съвет.

Председател на Съвета е министърът на електронното ръководство, а негови членове са всички министри според решението на Народното събрание от 13.12.2021 година за установяване на структурата на Министерския съвет.

Регламентира се и Бизнес съветът, в който вземат участие по двама представители на организации от бранша на осведомителните и информационните технологии. Към СЕУ се основава Постоянна работна група и се планува опцията да бъдат създавани краткотрайни работни групи за реализиране на съответни цели и/или резултати.

С Постановлението се подсигурява установяването и действието на ефикасен координационен механизъм за осъществяване на политиката за е-управление, който дава опция да бъде регистрирано мнението на всички заинтригувани страни и който ще докара до по-качествени решения в интерес на цялото общество.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР