Правителството одобри отчета за напредъка при изпълнението на най-големия пакет

...
Правителството одобри отчета за напредъка при изпълнението на най-големия пакет
Коментари Харесай

Административната тежест продължава да намалява

Правителството утвърди доклада за напредъка при осъществяването на най-големия пакет от 1566 ограничения за понижаване на административната и регулаторна тежест, с които се редуцират изискваните от заявителите документи, усилва се служебният продан на документи, понижат се някои периоди и такси, стандартизират се услуги на администрации със подобен профил на активност.
Обобщената информация от докладите демонстрира, че от общо 1566 ограничения са изпълнени 1105 (70,56%), в развой на осъществяване са 381 (24,33%), а осъществяването на 80 (5,11%) от ограниченията към момента не е почнало.
За неизпълнените ограничения работата и отчитането продължава в границите на Съвета за административната промяна, като крайният период за осъществяването е до края на 2020 година
С цел обезпечаване на гласност на постигнатите резултати, съответното изложение на изпълнените ограничения е оповестено на Портала за публични съвещания www.strategy.bg.
На днешното държавно съвещание бяха утвърдени също по този начин Насоки за уеднаквяване на практиката по установяване и използване на дейностите по систематична интеграция. Насоките се базират на законовата уредба на активността по систематична интеграция
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР