Правителството одобри на редовното си заседание в сряда откриването на

...
Правителството одобри на редовното си заседание в сряда откриването на
Коментари Харесай

В Стара Загора откриват свръхмодерен Институт за устойчив преход

Правителството утвърди на постоянното си съвещание в сряда откриването на Институт за резистентен преход и развиване в структурата на Тракийския университет - Стара Загора.

Откриването на Института е по искане на ректора на висшето учебно заведение, като в него се планува да се правят фундаментални и приложни проучвания в предпочитани за университета и страната области на науката.

Институтът ще съставлява модерна научна инфраструктура, сплотяваща изследователската активност на три висши учебни заведения в интердисциплинарни проучвания с усъвършенства условия и с повече благоприятни условия за присъединяване на докторанти и студенти в научната му активност. В него ще се правят проучвания в региона на новите индустриални технологии, биотехнологиите, енергийните системи и сигурността на доставките, дигитализацията и умните мрежи в градска среда, минното дело, селското и горско стопанство, електромобилността. Новото звено ще действа в партньорство с Техническия университет - София, Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “, общинските управляващи, национално представителни организации на служащите и чиновниците.

Институтът ще сплотява работата на проучвателен групи в три бранша: „ Икономически разбори и планове “, „ Селско стопанство и биотехнологии “ и „ Минно дело и енергийни системи “, които ще работят по планове от национални и интернационалните научни стратегии, ще изготвят прогнози и тактики за развиването на районната и националната стопанска система.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР