Правителството одобри изменение на Решение на Министерския съвет с оглед

...
Правителството одобри изменение на Решение на Министерския съвет с оглед
Коментари Харесай

Правителството одобри Договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ


Правителството утвърди изменение на Решение на Министерския съвет с оглед сключването на Договори за даване на безплатна финансова помощ за отчасти възобновяване на направените от вложителя наложителни осигурителни и здравни вноски за служащите и чиновниците, заели новите работни места. Договорите са свързани с реализирането на сертифицирани капиталови планове по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на 10 сдружения.

Предоставената безплатна финансова помощ в размер до 6.1 млн. лева за интервала 2019-2021 година е за отчасти възобновяване за интервал до 12 месеца от разкриването на съответното работно място.

Проектите са за разширение на активността на съществуващи и разкриване на нови предприятия, локализирани главно в региона на столицата, Индустриална зона Божурище, както и в градовете Пловдив и Костинброд. Планира се разкриването на 1398 нови работни места и осъществяването на вложения в размер на 80.9 млн. лева Проектите се реализират главно във високотехнологични действия от бранша на услугите и от индустриалния бранш. С контракта вложителите поемат ангажимент да поддържат заетостта по тези планове за период от минимум три или пет години, според от категорията на предприятието.

Проектите са на сдруженията „ Мултивак България Продакшън “ ЕООД, „ Булпрос Консултинг “ АД, „ Ролпласт Груп “ АД, „ Интрама Протек “ ЕООД, „ Кока Кола Юрпиън Партнърс Сървисис България” ЕООД, „ Каргил България “ ЕАД, „ Ъпнетикс “ ЕАД, „ Експириън България “ ЕАД, „ Кока Кола Хеленик Ай Ти Сървисиз “ ЕООД и „ Бер- Хелла Термоконтрол “ ЕООД.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР