Правителството одобри идейните проекти на българските лични документи, поколение 2019

...
Правителството одобри идейните проекти на българските лични документи, поколение 2019
Коментари Харесай

От 2019 г. личните карти и паспортите ще са "безконтактни"

Правителството утвърди идейните планове на българските персонални документи, потомство 2019 година, заяви държавната пресслужба.

Както планува Законът за българските персонални документи (ЗБЛД), от 1 януари 2019 година електронният чип, който да съдържа информация за притежателя на документа, би трябвало да бъде въведен за паспортите и персоналните карти.

Паспортите и персоналните карти ще съдържат безконтактен електронен притежател на информация и антена, отговарящи на условията на ICAO Doc 9303 Той ще съдържа биометрични и лични данни на притежателя, запис на уверение за електронна еднаквост и запис на уверение за дипломиран електронен автограф.

Работна група от специалисти е избрала високозащитени материали за производството на българските персонални документи и на защитните детайли в тях. Предвижда се да се обогати и тематиката за културно-историческото завещание на страната като бъдат включени обекти от международно, национално и районно значение. При пресъздаването им ще бъдат приложени нови графични и защитни техники, се споделя в известието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР